whitepaper over het inrichten van een voedselveilig hygieneproces
Gratis whitepaper

Het inrichten van een voedselveilig hygiëneproces

Voldoe aan HACCP en ISO 22000 richtlijnen

De (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid wordt steeds strenger. Bedrijven die operationeel zijn in de voedingsmiddelenbranche zijn verplicht om zich bij het bereiden van eet- en drinkwaren aan de wettelijke hygiënevoorschriften te houden. Dat betekent onder andere dat zij een HACCP-plan op dienen te stellen en in de praktijk voorzieningen moeten treffen om dit na te kunnen leven.

Niet alleen vanuit wetgeving wordt de druk opgevoerd. Ook (grote) retailers hechten steeds meer waarde aan het verhogen van de voedselveiligheid en stellen daarom steeds meer eisen omtrent de certificeringen waaraan leveranciers dienen te voldoen om te mogen leveren.

Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenbranche zijn dus genoodzaakt om aan de slag te gaan met het inrichten van een voedselveilig hygiëneproces en dienen dat ook up-to-date te houden. In deze whitepaper zoomen we daarop in. We informeren u over:

  • Wat HACCP is en wat het inhoudt voor een voedingsmiddelenbedrijf
  • Of er een HACCP-plan of hygiënecode gehanteerd dient te worden
  • De relatie tussen HACCP en ISO 22000
  • De toenemende macht van afnemers in de food industry
  • Hoe voedselveiligheid o.b.v. HACCP in de praktijk geborgd kan worden

Heeft u interesse in onze whitepaper? Lees hem dan snel!

Lees whitepaper

1-wp-afbeelding-voedselveilig